Sunday, November 11, 2007

"Ilus tädi"


(Algusesse pilt Aabist tänasel päeval, koos oma tulevase ristitütre Annaga.)

Täna ma kirjutan üles ühe mälukillukese, mida Aap ise kindlasti ei mäleta, aga mille peategelane tema on.
Ja kui ta peaks kunagi mulati pruudi koju tooma, siis me teame, kust see arhetüüp pärit on...
Et kõik algusest ära rääkida, siis: me saime kunagi, vist aastal 1990, endale koju satelliit-televisiooni. Süsteem oli alguses küll väga kummaline: Salujärv Andres, kelle oma satelliiditaldrik oli, vahetas oma kodus kanalit ja seepeale vahetusid kanalid KÕIGIS temaga ühendatud telekates, vist lausa kõigis Karksi kortermajades. Koolibussis koju sõites ikka kõlas neid kõnekatkeid: "Oh, oleks Salukal Filmneti peal..." ja "Pagan, eile vahetas poole filmi ajal kanalit!" Ja meile helistati ka vahel koju (sest meie isa oli Andres Saluveeri nimeline, kah Salukas!) ja paluti, et kas me saaks panna Pro7 peale, sealt hakkab hea film... Aga meie ei saanud panna. Sest me olime valed Salukad.
Hiljem vist muudeti see süsteem normaalsemaks: iga inimene sai endale kanalid. Vähemasti on mul meeles, et mõne aja pärast vaatasime pidevalt MTV-d. Ahnelt, ööd läbi (ema ja isa ja väike Aap elasid sel ajal juba põhiliselt maja peal ja meie korteris, nii et meil oli üsna vabakasvatus selleks ajaks). Kord oli Triin meil ja hommikul läksid nad Eloga poodi, öö otsa magamata. Tulid tagasi ja Triin aina vangutas omaette nõutult pead: "Mõelda vaid!" Teises poe otsas (nojah, Karksis polnud just väga suur pood) oli ühel vanamutil kepp maha kukkunud ja Triin tormas talle appi. Väga õilis tegu. Millegipärast oli ta sellest ise väga shokeeritud.

Ahjaa, ma pidin ju rääkima Aabi "ilusast tädist"! Aap oli sel ajal 2-3aastane ja MTV-s oli üks laul, mille peale ta alati teleka juurde jooksis, kasvõi teisest toast. "Ilus tädi, ilus tädi!"
See oli Rick Astley "Cry for help".
http://www.youtube.com/watch?v=pfRfPon9vmU
Alguses laulab mees üksi, aga siis saabuvad klaveri juurde naised. Aap ootas kannatamatult teleka ees ja kui tema tädi saabus, siis näitas teda alati näpuga. Miks just see tädi? Üks pikkade juustega mulatitar. Meie itsitasime, aga kindlasti meie seda tädi talle ei soovitanud, ta ise valis selle välja ja järjepidevalt fännas teda.
Elo, kas sa mäletad seda?
Aap, kas sina tunned videost oma "tädi" ära ;)?

Selline lugu. Ma tean küll, et pole ilus öö otsa telekat vahtida ja väike laps poleks ka tohtinud telekale liiga lähedal olla (need tema tädi-fännamised toimusid küll päeval), aga selline see elu oli. Žili-bõli.

10 comments:

ELO said...

Mäletan küll seda Aabi ilusat tädit. Kuigi minu arust see oli üks koledamaid sealt laulust :)
Naersin kõva häälega seda Triinu appi tõttamise lugu :) Kas ta mitte ei öelnud veel, et see kepp kukkus aegluubis või tundus mulle endale , et kõik toimus aegluubis :) Igatahes olin unustanud juba sellise seiga.

ELO said...

Ilusat tädi ikka

helle said...

Mäletan ka seda ööd läbi teleka vaatamist, kuigi ise juures polnud. No ei saanud mina aru, miks pidi seda öösel tegema? Melomaanid?

ELO said...

öösel tulid kõige paremad laulud ju !

ELO said...

Ema ja isa peitsid nii mõnigi kord teleka kaitsmed ära, et me magama läheks :)

helle said...

Nutikad vanemad! Elektrit ju ära võtta ei saa, aga kaitsmed ära peita - milline idee!!

Eppppp said...

...aga siis tahtis ema vaadata oma "Monopoli" sarja ega mäletanud, kuhu nn. kindlasse kohta ta kaitsmed peitnud oli...

Anonymous said...

See oli yks esimesi t2iesti magamata 6id mul. M2letan siiamaani seda ebareaalset tunnet seal poes, oleks nagu vati sees olnud.
Muusikakanaleid vahin siimaani,
kyll mitte 66siti, aga reklaamipauside ajal kyll. Melomaan jah. Muusika peab igal v6imalikul ajal m2ngima.

helle said...

Hurraa! Saabus Triin kommenteerima. Võib-olla tuleb ka blogima! Mis imetähti sa oled siia teinud?

Eppppp said...

klap-klap ja ovatsioonid! Igatahes!